English Deutsch Français 简体中文 繁體中文
Book123, Download eBooks for Free - Anytime! Submit your article

Categories

Share With Friends



Like Book123?! Give us +1

Archive by Date

Search Tag

Newest

Useful Links


Entertainment Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007

Posted on 2010-04-15




Name:Entertainment Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007
ASIN/ISBN:9789632270913
Publish Date:27 March 2007
Pages:Pages: 230
File size:23 Mb
Publish Date: 27 March 2007
Pages: 230
ISBN: 9789632270913
File Type: PDF
File Size: ~ 23 MB
Other Info: Language: Hungarian; Budapest, Helikon
   Entertainment Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007

Free Download Now     Free register and download UseNet downloader, then you can FREE Download from UseNet.

    Download without Limit " Entertainment Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007 " from UseNet for FREE!


More

Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék. A szocializmus konyhaművészete

Buy Book at Lowest Price on Amazon

Berlin: Manhattan, Februar 2006.

Olga Kaminer

And there is no English translation at the moment.

& 8220;Bábuska, balalajka és a Kreml - ez az, ami azonnal beugrik az embernek Oroszországról. De mi a helyzet a harcsóval, a kololakkal vagy a kajszabával? Ezekről az ínyencségekről bizonyára kevesen hallottak még.

A Berlinben élő népszerű orosz író, Wladimir Kaminer legújabb magyarul megjelenő könyve izgalmas gasztronómiai utazást ígér az olvasóknak az egykori szovjet tagköztársaságokon át. Bekukkanthatunk többek közt az örmények, grúzok, üzbégek, lettek, tatárok konyhájába, megismerhetjük rövid történelmüket, kissé ironikusan elbeszélve, és Kaminernek természetesen minden népről eszébe jut néhány különös történet is - ezúttal középpontban valamilyen étellel - , amit a tőle megszokott humorral mesél el.

Ki gondolná például, hogy serpenyő, olaj és tűzhely nélkül is lehet sült krumplit készíteni? Egy találékony és mindig nagyon éhes fehérorosz kiskatonának ehhez csak egy villanyvasalóra és némi vazelinra van szüksége… Ha pedig a könyvet olvasva kedvet kapunk a sokszínű nemzeti ételekhez, ki is próbálhatjuk őket, hiszen minden fejezet végén számos recept található az adott nép jellegzetes vagy éppen szokatlan fogásaival.
& 8221;


Vladimir Kaminer

& 8220;A Berlinben élő orosz író (aki az évek során helyi hírességgé vált) a könyvfesztiválon kissé rendhagyó művel, A nagy szovjet fazékkal jelentkezik, amelyben a letűnt szocializmus konyhaművészetét mutatja be. A magyarul a Helikon által közreadott könyvet ezúttal családi munkamegosztásban írta feleségével, Olgával: a férj felelt a történetekért és anekdotákért, a feleség a receptekért.

- Szeretek enni, de most az érdekelt, hogy a gyomron, az ételkultúrán keresztül miként lehet bemutatni egy népet - magyarázta lapunknak Kaminer. - Amikor Berlinbe költöztünk a kilencvenes évek elején, egy óriási park mellett laktunk, amely nyaranta a város legnagyobb grillsütőjévé vált. A nyugati kerületekből jöttek a törökök, hozták magukkal méretes állataikat, s forgatták őket a nyárson. Keletről meg befutottak a kispénzű diákok, akik apró virslikkel és kolbászokkal próbálkoztak.

Kaminer nem bírta megállni, hogy ki ne vegye a részét az össznépi sütögetésből. Egy örmény barátjával levonult hát ő is grillezni - a barát állította, hogy ebben a szakmában "nemzetileg" ők a legjobbak -, majd lassacskán csatlakoztak a volt szovjet utódállamokból Berlinbe csöppent ismerősök és ismeretlenek. - Több embert ismertem meg a volt Szovjetunióból, mint húsz év alatt Moszkvában. Jöttek türkmének, azeriek, grúzok, fehéroroszok, mind nekiálltak sütni-főzni meg persze mesélni.

A nagy szovjet fazekat ez az élmény ihlette, bár a megírásakor Kaminer nem annyira a berlini multikulti világot, mint inkább korábbi szovjetunióbeli utazásait eleveníti fel, olykor kissé a tudatlan nyugatiaknak szánt bedekkerek stílusában. Megtudhatjuk például, hogy a fehéroroszoknál sok az atomerőmű és a krumpli, az utóbbi rettenetes méretűre képes nőni (az előbbi miatt), a lettek mindig mindenért az oroszokat hibáztatják, és még legendás gyümölcskocsonyájuk is azzal sztrájkol, hogy a határátlépéskor ragacsos zöld folttá olvad, no és hogy milyen messzemenő következményei lehetnek az azeri lula kebabnak. Külön fejezet szól az orosz konyha két alapvető tartozékáról, a kaviárról (álhír) és a vodkáról (minden cseppjében igaz). - Ma már az ex-Szovjetunióban is fellelhetők a legegzotikusabb élelmiszerek, van krokodilhús vagy szusibár, de az igazi nemzeti konyhák tartják magukat. Hiába a politikai vagy társadalmi változások, az evési-kulináris szokások megmaradnak - érvel a szakácskönyvíró műve aktualitása mellett.

Mint ahogyan az is fennmarad, hogy a kelet-európai országokban étterembe járni

még mindig ünnepnek számít, amikor nem annyira az étel minősége, mint inkább a nagy társaság, a jó hangulat, a zene és a tánc a fontos. - Ezt a nyugatiak is eltanulhatnák végre: a németek ülnek szép egyenes háttal az elegáns éttermekben, és meredten bámulják a tányérukat. Mi meg jól érezzük magukat.

Azért ne higgyük, hogy minden móka és kacagás Wladimir Kaminer életében. Tavaly ősszel elkezdett kacérkodni a politikai szerepvállalással is. - Politikusnak lenni szerintem a világ legunalmasabb munkája. De valakinek szemmel kell tartania őket, mert manapság nagyon közel kerültek a gazdasági érdekcsoportokhoz. Régebben, amikor a szocializmus még létezett, a politikusok egyfajta összekötő kapocs voltak a tőke és a társadalom között, és igyekeztek garantálni a szolidaritást, az emberi viszonyokat. Ma meg mintha a tőkének nem lenne szüksége a politikára, annak közvetítő funkciójára. Szóval lehet, hogy öt év múlva mégiscsak elindulok a berlini főpolgármester-választáson.

Pártra nincs szüksége, tábora így is jókora. Végtére is könyvei eddig több mint kétmillió példányban fogytak el csak Németországban.
& 8221;


Check detailed recensions (in Hungarian):

or or or or or or or

Download:

Rating:

2.5 out of 5 by

 
Download Links
  ServerStatus
  Direct Download Link 1Alive
  Direct Download Link 2Alive
  Küche totalitär. Das Kochbuch des Sozialismus.Alive
  Download Link (Debrecen Online)Alive
  Download Link (KárpátInfo)Alive
  Download Link (Litera)Alive
  Download Link (MaNcs)Alive
  Download Link (Libri Online)Alive
  Download Link (Kultissimo)Alive
  Download Link (Download Link 1)Alive


Buy This Book at Best Price >>

Like this article?! Give us +1:

Related Articles


Audiobooks & Video Training Wladimir Kaminer   Russendisko (Hörbuch)

Audiobooks & Video Training Wladimir Kaminer Russendisko (Hörbuch)

Wladimir Kaminer Russendisko (Hörbuch)German | MP3 | 33 MB | gelesen v. Wladimir Kaminer | ISBN 3898301354Wladimir Kaminer stellt halb Berlin auf den Kopf - als Autor und Geschichtenerzähler mit seinem Motto " Nie etwas ausdenken, sonde ...

Wladimir Kaminer - Schönhauser Allee

Wladimir Kaminer - Schönhauser Allee

Wladimir Kaminer - Schönhauser AlleePublisher: Goldmann | 2001 | ISBN: 3442541689 | PDF | 190 pages | 1.04 MBDeutschland - ein Russen-Märchen: Niemandem gelingt es besser als Wladimir Kaminer, uns das eigene Land wie ein Panoptikum bemerk ...

Wladimir Kaminer - Militärmusik

Wladimir Kaminer - Militärmusik

Wladimir Kaminer - MilitärmusikPublisher: Goldmann | 2003 | ISBN: 3442455707 | PDF | 221 pages | 1.03 MBMit unnachahmlichem Witz und Charme erzählt Kaminer von den Tücken des Alltags und seinen haarsträubenden Abenteuern im Russland der ...

Nagy Nora - CKM Magazine October 2007

Nagy Nora - CKM Magazine October 2007

Publisher:Language: EnglishISBN:Paperback: pagesData: 2007Format: JPGDescription: . .. .. .. .. .. - (6.7M) .

Sft April 2009 Nagy R Ka De

Sft April 2009 Nagy R Ka De

SFT - April 2009 (Nagy R

Sft April 2009 Nagy R Ka De

Sft April 2009 Nagy R Ka De

SFT - April 2009 (Nagy R

Share this page with your friends now!
Text link
Forum (BBCode)
Website (HTML)
Tags:
Olga   Kaminer   Vladimir   nagy  
 

DISCLAIMER:

This site does not store Entertainment Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007 on its server. We only index and link to Entertainment Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007 provided by other sites. Please contact the content providers to delete Entertainment Vladimir & Olga Kaminer, A nagy szovjet fazék, 2007 if any and email us, we'll remove relevant links or contents immediately.

Comments (0) All

Verify: Verify

    Sign In   Not yet a member?

Sign In | Not yet a member?